Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.06.2014 21:31 - Съвети за търсещите работа
Автор: elsinda Категория: Други   
Прочетен: 353 Коментари: 0 Гласове:
2



     10 ценни съвета, които трябва да имате предвид търсейки си работа у нас.


1. Не кандидатствайте с едно и също мотивационно писмо. Не ползвайте готовите модели, а пишете свое собствено за всяка длъжност, за която кандидатствате. Освен това преглеждайте всеки път CV-то си и ако нужно го коригирайте.

2. Не кандидатствайте по обяви, които постоянно виждате. Ако наблюдавате обявите от известен период и виждате, че има такива, които постоянно се публикуват - не правете грешка да кандидатствате. Не, те не разширяват отделите си всяка седмица, а просто имат ОГРОМНО текучество. Което означава, че не са ОК.

3. Не кандидатствайте за длъжности, които смятате, че са ви под нивото. Освен ако не е много належащо да започнете работа. Условията и заплатата със сигурност няма да ви харесат и само ще си загубите времето. Да - няма срамна работа, но дори и да започнете, няма да издържите дълго там и ще трябва да търсите нещо ново.

4. Не кандидатствайте по обяви, в които "ви се карат". Ако усетите някаква враждебност в обявата, дори и условията да ви се струват поносими - не кандидатствайте. Също така не приемайте предложения от хора, които на интервюто не ви допаднат. Запомнете, че интервюто е двустранен процес. Работодателят търси работници, вие търсите работа. Само ако си допаднете и условията ви устройват, приемайте.

5. Бъдете внимателни при кандидатстването през агенция. При кандидатстването по обява от агенция за подбор на персонал, имайте предвид, че дори там да ви одобрят от фирмата, която търси работници, могат да не ви харесат.

 

6. Не кандидатствайте по обяви, в които няма ясно посочен работодател и описание на длъжността. Освен това отбягвайте обяви, в които имат изисквания, които те самите не могат да покрият.

7. Не кандидатствайте по обяви, за които сте подходящ, но заплащането е смешно. Не позволявайте да се подиграват с труда ви.

8. Не кандидатствайте за позиции, за които нямате опит. За съжаление много трудно, дори невъзможно е да смените сектора, в който работите, защото въпреки добрия ви досегашен опит, който говори за човек с възможности, работодателите предпочитат да наемат човек с опит на длъжността, за която търсят работник и който да започне веднага да работи.

9. Не кандидатствайте по обяви, с прекалено надути заплати. Звучи нереалистично и в 99% от случаите не е истина. Ако сте наясно какви са заплатите в сектора, а в обявата предлагат двойно възнаграждение със сигурност има нещо нередно. imageВ повечето случаи се оказва, че тези пари евентуално могат да се достигнат над основната заплата с бонусна схема, а после - че заложените цели са плод на най-съкровени въжделения на работодателя и са непостижими.

10. Пишете си желаната заплата в CV-то. Ако смятате, че наистина сте добър специалист, то обявете цената си. Ако ви харесат, ще ви извикат на интервю и ще обсъдите желаната от вас сума. Ако не, то означава, че не могат да си ви позволят. Няма защо да преминавате през хиляди интервюта, за да разбере, че срещу вас стоят смешници.

 


Тагове:   работа,   съвети,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: elsinda
Категория: Други
Прочетен: 14023
Постинги: 13
Коментари: 0
Гласове: 7
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031